Svt ryssland sverige

Ryssland övade anfall mot Sverige – SVT Nyheter

I förra veckan övade ryska bombflyg i Östersjön, bland annat vid Ölands södra udde. SVT avslöjar: Ny rysk bombövning mot Sverige. Fem plan flög över Öland …

Ryssland | SVT Nyheter

Rysslands president Putin och svenska militärhelikoptrar. Så har Sverige frusit kontakten med Ryssland. Skärpt ton.

Följ de ämnen och händelser som SVT Nyheter bevakar just nu.

Must: Påtagligt militärt hot från Ryssland – SVT Nyheter

Must: Påtagligt militärt hot från Ryssland | SVT Nyheter

för 1 dag sedan — Men Natoansökan, och de säkerhetsgarantier som flera länder gett Sverige sedan dess, har gjort Sverige säkrare. Ryssland försvagat i norr.

Säkerhetsläget är det allvarligaste på tiotals år och det militära hotet från Ryssland är ”påtagligt”. Den bedömningen gör Must.Samtidigt bedöms Ukrainakriget ha försvagat den ryska förmågan kring Sverige.

Så rapporterar Ryssland om Sverige – retoriken har …

Så rapporterar Ryssland om Sverige – retoriken har skruvats upp | SVT Nyheter

21 dec. 2022 — Sverige och Finland har ansökt om Natomedlemskap. Det kommer för Rysslands del innebära att gränsen mot Nato förlängs kraftigt.

Tonläget i rysk media har skruvats upp efter att Sverige officiellt ansökt om Natomedlemskap. I videon ser du några exempel på hur det har sett ut.

Ryssland: Nya militärstyrkor i väst – efter Sveriges Natoansökan

Ryssland: Nya militärstyrkor i väst – efter Sveriges Natoansökan | SVT Nyheter

Ryssland kommer att placera nya styrkor i landets västra delar, uppger landets försvarsminister Sergej Sjojgu enligt nyhetsbyrån Reuters. Det uppges vara ett svar på Sveriges och Finlands ansökan om Natomedlemskap.

Så planerar Ryssland rusta upp sina militära styrkor

Så planerar Ryssland rusta upp sina militära styrkor | SVT Nyheter

Det är en betydande militär förstärkning som Ryssland planerar under de närmaste tre åren. En stor del kommer att hamna i vårt närområde. – Om man förverkligar det så blir det en stor skillnad mot dagens situation, säger Jörgen Elfving, före detta överstelöjtnant inom underrättelseområdet.

Sverige den ”störande grannen” i rysk media – SVT Nyheter

Sverige den ”störande grannen” i rysk media | SVT Nyheter

Sverige ses som den ”störande grannen” i ryskkontrollerad media, enligt en analys från Svenska institutet.– Budskapet är att Sverige är ett perifert land som inte förtjänar Rysslands uppmärksamhet, säger analyschefen Sofia Bard.

Ryssland upprepar Nato-varning mot Sverige – SVT Nyheter

Ryssland upprepar Nato-varning mot Sverige | SVT Nyheter

Om Sverige ansluter sig till Nato väntar ”vedergällningsåtgärder” från Ryssland. Det säger en tjänsteman vid det ryska utrikesdepartementet, enligt ryska nyhetsbyrån Interfax. ”Ryssland har inget att göra med våra självständiga beslut”, kommenterar Sveriges utrikesminister Ann Linde (S).

OSSE-mötet som förebådade Rysslands invasion i Ukraina

OSSE-mötet som förebådade Rysslands invasion i Ukraina | SVT Nyheter

Välkomstmiddagen, som skulle bli finalen på det svenska ordförandeskapet i OSSE, slutade i direkt konfrontation mellan USA:s och Rysslands utrikesministrar. Under mötet krävde Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov plötsligt en ny världsordning. Nu berättar före detta utrikesministern Ann Linde (S) om spelet bakom kulisserna.

SVT Nyheter – Så rapporterar Ryssland om Sverige

SVT Nyheter – Så rapporterar Ryssland om Sverige | SVT Play

I Fokus fördjupar en snackis från nyhetsvärlden. Den här gången om hur rysk statsmedia rapporterar om Sverige. För sedan Sverige ansökte om Natomedlemskap har Rysslands medierapportering om Sverige förändrats. Frågan är – kommer ryssarnas uppfattning om svenskar att förändras på sikt?

Keywords: svt ryssland sverige, sverige ryssland svt